Proslava 25. obljetnice utemeljenja 141. brigade HV

Polaganjem vijenaca , Misom zadušnicom i svečanom akademijom u subotu 12. studenoga 2016. god. završena je višednevna proslava 25. obljetnice formiranja 141. brigade HV. Sve je započelo u utorak 8. studenoga, prigodnim turnirom na balote na kojem su pored domaćina sudjelovale i ekipe naših prijatelja iz drugih braniteljskih udruga: 4. gbr, 114.br. 6.dp i 158.br. 72.bVP, 40. inžB. udruge LSKL -Split. U petak 11. studenog u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću upriličena je foto izložba ratnih slika prpadnika 141. brigade da bi završna svečanost započela u subotu 12.studenoga odavanjem počasti poginulim i umrlim pripadnicima brigade, polaganjem vijenaca kod spomen križa na Malačkoj i braniteljskom groblju na Lovrincu te služenjem sv. Mise u crkvi sv. Ante na Poljudu, a sve završilo  svečanom akademijom u domu HV u Lori, nakon koje je uz prigodni domjenak nastavljeno druženje i prisjećanje na dane ponosa i slave. Ovim svečanostima nazočio je veliki broj bivših pripadnika i prijatelja Brigade. na Akademiji su podijeljene zahvalnice pojedincima i ustanovama koji su proteklih 8. godina pomagali rad Udruge u promicanju ratnog puta brigade i zaštiti vrijednosti Domovinskog rata.  Hvala im!

“Poštovani, rat je završio pobjedom, a danas smo svjedoci optužnica protiv naših zapovjednika i suboraca. Na našim je vlastima da učinkovito djeluju, bez kompromisa u zaštiti Domovinskog rata i njegovih sudionika od generala do vojnika. Danas živimo u demokratskom društvu, vlasti se mijenjaju demokratskim putem, na demokratskim izborima, a i to su rezultati Domovinskog rata. dajte gospodo sebi napora i riješite to pitanje zauvijek. Želim Vam uspjeh u tom poslu.

Poštovani, zahvaljujem Vam što ste svojom nazočnošću uveličali obilježavanje 25-te obljetnice 141. brigade HV.

Na kraju pozdravljam sve uhićene hrvatske branitelje ma u kojem se kazamatu nalazili neka znaju da smo s njima u mislima i molitvi.  ŽIVJELI”

N.Burazin

2 thoughts on “Proslava 25. obljetnice utemeljenja 141. brigade HV

  1. Tko koga poziva na ovim obljetnicama????? Vidim da mnogih lica nema ovdje,a danas su zivi i bili su pripadnici 141 br. Da li vi imate spisak pripadnika 141.br. Da li je ovo udruga veterana ili prijatelja veterana 141 .br? Ova pitanja nisu prvokacija,vec sam uistinu tuzan kad vidim neke stvari kako u nasem gradu ,tako i u nasoj RH.

    1. Da krenemo redom: Da ovo je službena web stranica Udruge veterana i prijatelja 141. brigade. Udruga veterana je udruga bivših pripadnika koji se dragovoljno učlanjuju plaćanjem članarine (60 kn godišnje) i potpisom na pristupnici, kroz 141.brigadu je tijekom rata prošlo više tisuća članova i mi spisak pripadnika nemamo, imamo samo spisak članova udruge. Na Obljetnicu brigade se uputi javni poziv svim bivšim pripadnicima: lokalni mediji,tiskovine,portali, društvene mreže a pozive upućujemo samo gostima i uzvanicima. Svi bivši pripadnici, prijatelji i ljudi koji cijene ratni put brigade su dobrodošli.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *