Udruzi dodjeljena godišnja nagrada Splitsko-dalmatinske županije

U amfiteatru splitskog Medicinskog fakulteta  održana je svečana sjednice Županijske skupštine, na kojoj su zaslužnim pojedincima i kolektivima uručena najviša županijska priznanja.

Na početku svečane sjednice nazočne je pozdravio predsjednik Županijske skupštine Petroslav Sapunar. Pozdravne govore okupljenima, sa željom za još bolji i uspješniji rad, uputili su izaslanici državnog političkog vrha Andro Krstulović Opara, Petar Škorić i Bernardica Juretić.

Govoreći o rezultatima rada u Županiji od početka mandata ove županijske vlasti, župan je istaknuo kako je Splitsko-dalmatinska županija, koja je najveća u Hrvatskoj, uspjela unatoč brojnim problemima, u prvom redu gospodarskog karaktera, odraditi dobar posao i pomoći ravnomjerno svaki dio Županije.

Potom je uslijedio ceremonijal uručenja ovogodišnjih županijskih nagrada, a nagrade su zaslužnima uručili župan Zlatko Ževrnja, predsjednik Županijske skupštine Petroslav Sapunar i predsjednik županijskog Odbora za nagrade i priznanja Vice Oršulić.

Među nagrađenima su Marija Jović, majka hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića poginulog na Uskrs 1991. u Domovinskom ratu, koja je posmrtno dobila nagradu Splitsko-dalmatinske županije za životno djelo. Nagradu za životno djelo dobio je i profesor dr. Mate Matas za značajan doprinos proučavanju zagorskog dijela Županije, te crkveni povjesničar monsinjor Mile Vidović.

Pet je dobitnika osobnih nagrada: Lucija i Ana Zaninović za vrhunske sportske rezultate i doprinos promicanju borilačkog sporta, Ivan Grljušić za izniman doprinos književnom i kulturnom životu županije, časna sestra Darija Ivka Bota za doprinos društvenoj zajednici kroz rad s mladima, te Ivan Ugrin za osobito istaknut doprinos novinarstvu.

Dodijeljeno je i 5 skupnih nagrada. Dobitnici su: Udruga veterana i prijatelja 141. hrvatske brigade Split, splitski Plivački klub ‘Cipal’, Udruga roditelja djece s posebnim potrebama ‘Osmijeh’ iz Vrgorca, Udruga zavičajne baštine ‘Slivno’ iz Slivna i Sinjsko pučko kazalište. U ime nagrađenih prigodnom zahvalom obratio se monsinjor Mile Vidović.