Proslava 25. obljetnice utemeljenja 141. brigade HV

Polaganjem vijenaca , Misom zadušnicom i svečanom akademijom u subotu 12. studenoga 2016. god. završena je višednevna proslava 25. obljetnice formiranja 141. brigade HV. Sve je započelo u utorak 8. studenoga, prigodnim turnirom na balote na kojem su pored domaćina sudjelovale i ekipe naših prijatelja iz drugih braniteljskih udruga: 4. gbr, 114.br. 6.dp i 158.br. 72.bVP, 40. inžB. udruge LSKL -Split. U petak 11. studenog u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću upriličena je foto izložba ratnih slika prpadnika 141. brigade da bi završna svečanost započela u subotu 12.studenoga odavanjem počasti poginulim i umrlim pripadnicima brigade, polaganjem vijenaca kod spomen križa na Malačkoj i braniteljskom groblju na Lovrincu te služenjem sv. Mise u crkvi sv. Ante na Poljudu, a sve završilo  svečanom akademijom u domu HV u Lori, nakon koje je uz prigodni domjenak nastavljeno druženje i prisjećanje na dane ponosa i slave. Ovim svečanostima nazočio je veliki broj bivših pripadnika i prijatelja Brigade. na Akademiji su podijeljene zahvalnice pojedincima i ustanovama koji su proteklih 8. godina pomagali rad Udruge u promicanju ratnog puta brigade i zaštiti vrijednosti Domovinskog rata.  Hvala im!

“Poštovani, rat je završio pobjedom, a danas smo svjedoci optužnica protiv naših zapovjednika i suboraca. Na našim je vlastima da učinkovito djeluju, bez kompromisa u zaštiti Domovinskog rata i njegovih sudionika od generala do vojnika. Danas živimo u demokratskom društvu, vlasti se mijenjaju demokratskim putem, na demokratskim izborima, a i to su rezultati Domovinskog rata. dajte gospodo sebi napora i riješite to pitanje zauvijek. Želim Vam uspjeh u tom poslu.

Poštovani, zahvaljujem Vam što ste svojom nazočnošću uveličali obilježavanje 25-te obljetnice 141. brigade HV.

Na kraju pozdravljam sve uhićene hrvatske branitelje ma u kojem se kazamatu nalazili neka znaju da smo s njima u mislima i molitvi.  ŽIVJELI”

N.Burazin