Suhovare 03.01.2014.

Prisjećanjem na poginule branitelje, polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća, svetom misom i otvaranjem u potpunosti obnovljene i proširene općinske zgrade jučer je obilježena 22. obljetnice Dana obrane Općine Poličnik.

Obilježavanje je započelo u Suhovarima gdje je i bilo poprište prve značajnije pobjede u Domovinskom ratu na zadarskom području kad je 3. siječnja 1992. odbijen veliki napad na mjesto.

Kod spomen obilježja Poginulim braniteljima izaslanstavo 141.brigade: Bruno Vukić, Damir Vladušić i Ivan Vučica je položilo vijenac i zapalilo svijeću. Vijence su još položili: Udruga roditelja poginulih branitelja grada Kaštela, Udruge proistekle iz Domovinskog rata Zadarske  županije, policija PU zadarske, zadarski župan Stipe Zrilić, splitsko -dalmatinski dožupan Luka Brčić, dogradonačelnik Kaštela Zoran Bonacin. Iz Kaštela je došao pun autobus branitelja među njima su bili roditelji, djeca i udovice poginulih branitelja.

Obred blagoslova i odrješenja u Suhovarama i kod centralnog križa u Poličniku te misu zadušnicu u župnoj crkvi Sv. Nikole predvodio je župnik don Damir Juričin.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *