Veterani 141. brigade na mimohodu povodom Dana grada Kaštela

Branitelji i pripadnici braniteljskih udruga s područja cijele Hrvatske i ove su godine povodom Dana grada Kaštela sudjelovali u 7. braniteljskom mimohodu od Kaštel Lukšića do spomen obilježja na Malačkoj.

Organizator mimohoda i ove godine bila je udruga Lučonoše Domovinskog rata, a organizaciju su, između ostalih, pomogli  Grad Kaštela, mjesni odbor Kaštel Lukšić te planinari HPD-a Malačka.

Predstavnici 30-ak udruga i ratnih postrojbi, među kojima i izaslanstvo naše Udruge, okupili su se pred spomenikom dr Franji Tuđmanu u Kaštel Lukšiću, gdje ih je sve pozdravio domačin, Ante Duvnjak.
Okupljenima se obratio  gradonačelnik Kaštela i sam pripadnik naše brigade, Ivan Udovičić, kao i branitelj i pjesnik Ante Nadomir Tadić Šutra.

Nakon pozdravnih riječi, polaganja svijeća pred spomenikom te odavanjem počasti  poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima, sudionici mimohoda u koloni su se uputili starom kaštelanskom cestom i nastavili prema Malačkoj, gdje su se na spomen obilježju poklonili  pred imenima poginulih branitelja Kaštela i Kaštelanske zagore.

– Više godina odazivamo se pozivu naše braće po oružju i dolazimo na ovaj mimohod. Na takav način nastojimo svim našim suborcima odati pijetet i održati uspomenu na njihove žrtve, upravo kako to oni zaslužuju – kazao je ovom prilikom u ime svih udruga  Ivan Turudić, predsjednik hrvatskog društva logoraša srpskih koncetracijskih logora Splitsko-dalmatinske županije.

Po završetku mimohoda branitelji i članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata, ugodno druženje su nastavili u planinarskom domu „Malačka“ do kasnih večernjih sati.