Veterani 141. brigade na obilježavanju 24. obljetnice stradanja Vukovara i Škabrnje

Više od 50.000 građana iz cijele Hrvatske i okolnih država, prošlo je u srijedu u Koloni sjećanja od vukovarske bolnice do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata, prisjećajući se sloma obrane Vukovara 18. studenoga 1991. te odavajući počast žrtvama.

Kolona sjećanja prošla je 5,5 kilometara dug put od vukovarske bolnice, čime je odana počast poginulima i stradalima u obrani Vukovara.

Kolonu iz kruga bolnice predvodili su članovi Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, pripadnici 204. Vukovarske brigade, članovi vukovarskih braniteljskih udruga, pripadnici hrvatskih povijesnih postrojbi, a sportaši grada Vukovara nosili su 50 metara dugu hrvatsku zastavu.

U koloni sijećanja bilo je i ove godine četrdesetak članovi naše udruge. Naši veterani su i ove godine položili vjence na memorijalnom groblju, kod spomenika na Ovčari te kod križa na ušću Vuke u Dunav, dok je izaslanstvo udruge u sklopu koordinacije udruga ranih brigada Splitsko-dalmatinske županije je položilo vijenac i sudjelovalo u koloni sjećanja u Škabrnji.